Man gewond bij brand in Bemmel - GelreNieuws.nl

Man gewond bij brand in Bemmel

Geplaatst op 18 december 2020, om 14:07 uur

BEMMEL – Op de Karstraat (N839) in Bemmel is vrijdagmiddag een brand ontstaan in een woonhuis, naast een bedrijfspand. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand vanwege de vele rookontwikkeling.

De brand werd rond 13:00 uur gemeld, waarna drie minuten later de brand al werd opgeschaald naar middelbrand. Op het moment dat de brand uitbrak, was niemand aanwezig. De brand woedde en een woning nabij garage Kortenray Auto’s, waar forse rookontwikkeling uit het pand kwam. Brandweer van Bemmel en Arnhem kwamen met spoed ter plekke, evenals de politie. Brandweer Arnhem kon net voor aankomst gecanceld worden en zij zijn dus weer doorgereden.

Veel schade
Ter plekke bleek er brand gewoed te hebben in een fornuis. De bewoners hebben een eerste bluspoging met twee poederblussers gedaan, maar dit had onvoldoende effect. Direct hierop is de brandweer met spoed uitgerukt. Er is veel schade ontstaan aan het pand. Het fornuis is naar buiten getild en was volledig zwartgeblakerd. De schade in het pand is groots. De brandweer zal nog de enige tijd nodig hebben om het pand te ventileren.

De man die een bluspoging heeft gedaan is hierbij gewond geraakt en heeft rook ingeademd. Een ambulance is ter plekke gekomen en heeft het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com