Forse brand bij elektronica winkel Bemmel - GelreNieuws.nl

Forse brand bij elektronica winkel Bemmel

Geplaatst op 29 december 2020, om 05:13 uur

BEMMEL – In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een forse brand plaatsgevonden in een winkel aan de Dorpstraat in Bemmel. Twee bewoners zijn gered door de brandweer.

Omstreeks 04:00 uur kwam de melding binnen bij de brandweer. Bij elektronica winkel Electra World Eltink bleek een forse brand te woeden. Toen de brandweer aankwam waren de ramen al zwartgeblakerd van de rook. Aan de achterzijde van het monumentale pand sloeg de rook er heftig uit. Boven de winkel zit een woning, aan de voorzijde een balkon. Hier stonden de twee bewoners op. De brandweer van Bemmel heeft de mensen met behulp van een ladder gered.

Vervolgens heeft het personeel van de ambulance de bewoners gecontroleerd. Zij waren alleen erg geschrokken. De brandweer heeft een gat gemaakt in de voordeur. Hierna sloeg direct de zwarte rook uit het pand. Vervolgens heeft de brandweer de ijzeren rolluiken open geknipt.

Meer brandweerwagens

Doordat de brand zo intens was, werd er opgeschaald voor meer brandweerwagens. Uiteindelijk kwamen er twee tankautospuiten en een hoogwerker. De brandweer kon na ruim een half uur het sein brandmeester geven. Alle elektronica spullen in de winkel zijn hoogstwaarschijnlijk verloren gegaan door de rook en hitte. Er raakte niemand gewond.

Foto’s: Jeffrey Slendebroek & Dylan Jünemann – Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com