Jongeman (18) uit Wijchen aangehouden na achtervolging: agent gewond - GelreNieuws.nl

Jongeman (18) uit Wijchen aangehouden na achtervolging: agent gewond

Geplaatst op 24 december 2020, om 14:03 uur

GROESBEEK – Woensdagavond om ongeveer 23:00 uur heeft er een achtervolging plaatsgevonden die eindigde op de Van Ruysdaelweg in Groesbeek. Een agent raakte lichtgewond.

Omstreeks 22:50 uur zagen agenten op de Gooiseweg in Groesbeek, in de richting van de Mooksebaan en komende uit de richting van de Gerard Douwweg, een voertuig zonder verlichting rijden. Ze reden elkaar tegemoet en al snel werd duidelijk dat dit een crossmotor was met een bestuurder en passagier. De motor had ook geen kentekenplaat.

Worsteling
Na een achtervolging stapte de passagier tussentijds af en rende weg. Kort hierna kon de motor klem worden gereden op de Lievensweg. Zelfs toen de motor klem zat probeerde de bestuurder nog weg te komen. Hier was een korte worsteling met de bestuurder nodig om duidelijk te maken dat het spel echt over was.

Lichtgewond
Desbetreffende agent is, bij het uitstappen om de verdachte aan te houden, door zijn enkel gegaan, zo liet de fotograaf ter plekke weten. Mede hierom heeft de agent op de noodknop gedrukt, waardoor er snel veel collega’s ter plaatsen kwamen. De gewonde agent is door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar ziekenhuis.

De verdachte, een jongeman van 18 jaar oud uit Wijchen, werd aangehouden. Hem wordt onder andere verweten dat hij gereden heeft zonder rijbewijs, zonder geldige verzekering en het geen richting aangeven bij afslaan. Hier heeft hij proces verbalen voor kregen. De crossmotor is ook in beslag genomen, zo bevestigd een woordvoerder.

foto’s: Waldie Rutten / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com