Man gooit brandbommen naar deurwaarder en raakt gewond na inzet arrestatieteam

Geplaatst op 1 december 2020, om 12:05 uur

RHEDEN – Het arrestatieteam (AT) heeft dinsdagochtend een inval gedaan op de Snippendaalseweg in Rheden ter assistentie van een deurwaarder. Hierbij is tenminste één lid van het arrestatieteam vermoedelijk gewond geraakt.

De hulpdiensten rukten rond 09:00 uur groots uit na de oproep van een deurwaarder. Een verdachte verzette zich en ging brandbommen gooien naar de politie en de deurwaarder. Daarom is er opgeschaald en is de brandweer en het arrestatieteam ter plekke gekomen. De man is na verzet aangehouden door het AT, zo meldt de politiewoordvoerder, en is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AT’er gewond
De cameramensen ter plekke hoorden rond half 11 dat het tot een confrontatie tussen de verdachte en het arrestatieteam kwam. Er zouden schoten of flashbangs gehoord zijn, waarna direct twee traumahelikopters werden oproepen en er kwamen een aantal ambulances ter plekke. De traumahelikopters zijn uiteindelijk niet geland. Één AT’er raakte vermoedelijk gewond, want hij kwam met onder andere verband op zijn arm terug naar buiten en liep direct de ambulance in.

Deze lezing kan de politiewoordvoerder op dit moment nog niet bevestigen, maar zij verwachten later vandaag met meer informatie naar buiten te komen.

Later meer…

foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink