[VIDEO] Beelden vrijgegeven van spannende achtervolging door Gelderland

Geplaatst op 18 december 2020, om 13:15 uur

GELDERLAND – Een spannende achtervolging die vanuit Zwolle begon, bij een bestuurder die onder invloed is van onder andere lachgas, eindigt net voor Tiel. De achtervolging reed door een groot deel van Gelderland. De politie heeft van deze achtervolging een video online gezet, die onder dit artikel te bekijken is, waar uiteindelijk de bestuurder aan wordt gehouden.

De politie plaatste donderdag de video online. De video begint op het moment dat de politiehelikopter erboven vliegt, net boven Kesteren. De bestuurder is onder invloed lachgas. De verdachte heeft onder andere ingereden op agenten en is uiteindelijk tot stoppen gedwongen door de Landelijke Eenheid. Hierna kon de verdachte aangehouden worden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Lachgas groeiend probleem
“Het rijden onder invloed van lachgas is tot op de dag van vandaag een groeiend probleem in Nederland. Onder gebruikers wordt het gezien als een onschuldige drug, terwijl het tegendeel bewezen is. Zelfs tot uren na het eigenlijke gebruik kan het je gedrag en rijvaardigheid beïnvloeden.” Zo meldt de politie. “Het rijden onder invloed van lachgas kan zorgen voor forse boetes en een rijverbod. Je brengt niet alleen jezelf, maar ook anderen ernstig in gevaar!”

“Help jij mee aan een veiliger Nederland? Stap nooit onder invloed achter het stuur en spreek anderen aan wanneer je dit ziet. Rijden onder invloed is niet oké! Of het nu alcohol, drugs of lachgas is.” Zo sluit de politie af.