Grote brand in Doetinchemse school: Veel rookontwikkeling - GelreNieuws.nl

Grote brand in Doetinchemse school: Veel rookontwikkeling

Geplaatst op 22 januari 2021, om 17:39 uur

DOETINCHEM – Op de Gezellenlaan in Doetinchem woedt momenteel een ‘zeer grote brand’ in een schoolgebouw van het Zone College. Er komen forse rookwolken uit het pand.

De brand werd rond 17:10 uur ontdekt zijn en is inmiddels opgeschaald naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Er zou volgens de brandweerwoordvoerder een ‘behoorlijke brand in het lokaal van de school’ gaan. Het gaat om de praktijkleslokaal van de school. Er zijn vier blusvoertuigen van de brandweer onderweg naar de school, evenals een aantal ondersteunende voertuigen. Er is een NL-alert verstuurd vanwege de rookontwikkeling. Mensen in de omgeving worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Jaar geleden geopend
De school zou pas een jaar geleden geopend zijn. Het is verbouwd naar een moderne en duurzaam ingerichte school, juist omdat het vorige gebouw enorm verouderd was. Het pand heeft negentien miljoen euro gekost. De officier van dienst van de brandweer meldt aan een fotografen ter plaatse dat de brand is ontstaan in een lokaal waar motorblokken stonden.

Er waren nog mensen in de school toen de brand uitbrak. Die hebben het gebouw verlaten. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt.

foto’s: Melvin Ewald / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com