Vrouw fietst over snelweg A348: “Wilde naar Arnhem fietsen” - GelreNieuws.nl

Vrouw fietst over snelweg A348: “Wilde naar Arnhem fietsen”

Geplaatst op 13 januari 2021, om 14:12 uur

RHEDEN – Een fotograaf van GelreNieuws kwam woensdagmiddag op de terugweg van een andere melding een fietsster tegen op de snelweg A348. Hij handelde direct door 112 te bellen en haalde de fietser van de snelweg af.

De fotograaf reed over de A348 richting Dieren en kwam ter hoogte van De Steeg/Rheden een fietsster tegen die in richting van Arnhem reed. Direct belde hij de meldkamer om het door te geven en draaide bij de afrit De Steeg om achter de fietsster aan te gaan en de vrouw van de snelweg te halen. Eenmaal weer op de snelweg zag de fotograaf de dame over de parkeerplaats Vale Waard fietsen, weer naar de snelweg toe, waar hij de fietsster net op tijd staande hield en wachtte op de hulpdiensten.

“Wilde naar Arnhem fietsen”
Toen hij de fietsster staande had gehouden werd direct duidelijk dat de vrouw de Nederlandse taal en de regels niet goed kende. De politie kwam ter plaatse om de buitenlandse vrouw aan te spreken en te vragen waarom ze op de snelweg fietste. Zij verklaarde dat ze naar Arnhem wilde fietsen en geen andere route wist.

De politie heeft de dame benadrukt dat op de snelweg fietsen levensgevaarlijk is en zij hebben haar daarna van de snelweg afgehaald. Of de vrouw een proces verbaal heeft gehad, is niet bekend.

foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com