Uitgebrande woning wordt gesloopt na vermoeden van lichaam onder puin

Geplaatst op 13 januari 2021, om 13:55 uur

DOETINCHEM – In het pand aan de Nieuweweg in Doetinchem, waar afgelopen vrijdag en afgelopen nacht brand heeft gewoed, is aangemerkt als een plaats delict. De politie vermoedt dat er een lichaam onder het puin ligt en onderzoekt dit.

De brandweer kon het pand niet redden van de vlammenzee en deze is volledig verwoest. Het pand en de omgeving ervan is aangemerkt als een plaats delict. Momenteel wordt onderzocht of er daadwerkelijk iemand in het gebouw aanwezig was tijdens de brand. Daarvoor worden specialisten van de brandweer en politie ingezet, tevens sloopt de kraan de gevel van het pand. Volgens een politiewoordvoerder sliepen er de laatste tijd weleens mensen zonder vast woonadres in het pand.

De brand van afgelopen nacht was hevig. Bij de brand kwam veel rook vrij en omwonenden kregen het advies bij overlast ramen en deuren te sluiten. De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden, toen bleek dat het niet meer te redden was. Tegen 03.00 uur was de brand onder controle en naar de oorzaak van de nieuwe brand wordt nog onderzoek gedaan. Vorige week was het vermoeden dat het vuur was aangestoken.

foto’s: Persbureau Heitink