Wilde achtervolging door meerdere provincies eindigt in forse crash

Geplaatst op 3 februari 2021, om 13:54 uur

GELDERLAND – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een automobilist opgepakt na een wilde achtervolging door de provincies Utrecht en Gelderland. Aan het einde van de wilde achtervolging crashte de verdachte met zijn auto.

De chauffeur kwam op de A12 bij Utrecht in het zicht van agenten, nadat hij kort daarvoor in Gouda had getankt zonder te betalen. Op de A28 bij Zeist gaf de politie de verdachte een stopteken, maar de chauffeur negeerde dit en probeerde met een snelheid van 120 kilometer per uur een politiewagen te ramen. “De verdachte probeerde vervolgens weer van ons weg te komen”, aldus de politie.

Forse crash
De verdacht nam daarna met hoge snelheden diverse op- en afritten. Op de A1 bij Apeldoorn probeerden agenten van de landelijk eenheid de man geforceerd te laten stoppen. ”Echter koos de verdachte ervoor om met hoge snelheid op de voertuigen van collega’s in te rijden en daarbij te beschadigen” aldus de politie. De verdachte verloor hierdoor wel de macht over het stuur en crashte in de vangrail.

“De ellende die verdacht heeft veroorzaakt met zijn handelen is enorm”, zo laat politie Utrecht Centrum weten. “Rijkswaterstaat moest de snelweg bij Apeldoorn tijdelijk in beide richtingen afsluiten vanwege de veiligheid en het onderzoek ter plaatse.”

De verdacht is na behandeling in het ziekenhuis meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt vervolgd voor meerdere pogingen tot doodslag, tanken zonder te betalen, rijden met valse kentekenplaten, diverse verkeersovertredingen en het weigeren van een bloed of alcoholtest. Dit meldt de politie op Instagram.

Foto’s: Luke Beens/Persbureau Heitink