Veel hulpdiensten naar ongeval op kruising in Bemmel

Geplaatst op 30 maart 2021, om 19:15 uur

BEMMEL – Dinsdagmiddag zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een ongeval tussen twee auto’s op de kruising Van Elkweg en Papenstraat in Bemmel.

Op de kruising had een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ooggetuigen belden hierop direct 112 welke groots uitreden naar het ongeval. Naast drie politiewagens stuurde de meldkamer ook de Bemmelse en Arnhemse brandweer en een ambulance ter plaatse. De Bemmelse brandweer schaalde al snel af toen het ongeval minder erg bleek te zijn dan in eerste instantie gedacht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rood licht
De frontale aanrijding ging tussen een witte Seat en een zwarte Fiat. De witte Seat kwam uit de richting van de A15 en wilde rechtdoor in de richting van Haalderen rijden. De zwarte Fiat kwam uit de richting van Haalderen en wilde linksaf in de richting van Bemmel rijden. Beide bestuurders verklaarde door groen te hebben gereden waarna de aanrijding op de kruising ontstond. Tenminste één van de twee voertuigen is door het rood verkeerslicht gereden en heeft de aanrijding veroorzaakt. De politie ter plekke kan nog niet zeggen wie er door het rode licht is gereden.

De bestuurder van de witte auto raakte lichtgewond, maar kon na controle zijn weg vervolgen. Beide voertuigen raakten total loss en zijn afgesleept door een berger. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink