Auto uitgebrand op A15 bij Slijk-Ewijk: “meerdere boetes uitgeschreven” - GelreNieuws.nl

Auto uitgebrand op A15 bij Slijk-Ewijk: “meerdere boetes uitgeschreven”

Geplaatst op 25 april 2021, om 20:36 uur

SLIJK-EWIJK – De hulpdiensten werden zondagavond opgeroepen voor een autobrand op de A15. De auto raakte total loss, maar niemand raakte gewond.

De brand werd rond 19:05 uur ontdekt. Een bestuurster reed op de A50 en nam bij knooppunt Valburg de afslag richting Arnhem/A15. Al snel moest de bestuurster de auto op de vluchtstrook plaatsen, waarna ze vervolgens rook zag ontstaan Ze heeft toen direct 112 gebeld. De brandweer was snel ter plaatse, maar toch brandde de auto volledig uit.

Boetes thuisgestuurd
De oprit werd met rood kruis op de matrixborden afgezet. Een aantal bestuurders die al in de file stonden en op eigen initiatief over de middenberm en vluchtstrook reden om hun weg voort te zetten, krijgen een proces verbaal thuisgestuurd. Dit werd ter plekke gemeld. De kentekens werden hiervoor door Rijkswaterstaat genoteerd, vanwege het een erg onveilige situatie was.

Later heeft Rijkswaterstaat mensen toegestaan dat zij over de middenberm mochten rijden om hun reis verder voor te zetten, alleen gebeurde dit na het treffen van de nodige veiligheidsmaatregelen. Één van die veiligheidsmaatregelen waren het afkruisen van de rechter rijstrook op de A15 zelf. Hierdoor kon het verkeer, via de middenberm en de vluchtstrook, op deze manier wel veilig invoegen.

De auto werd door een berger afgeslepen.

foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com