Meerdere gewonden bij steekpartij in Westervoort: vluchtende verdachte opgepakt

Geplaatst op 11 april 2021, om 15:56 uur

WESTERVOORT – Op de Bergse Maat in Westervoort heeft zondagmiddag een steekpartij plaatsgevonden waarbij drie gewonden zijn gevallen. De politie riep op dat iedereen binnen moest blijven, echter werd dat verzoek ingetrokken na de aanhouding van de verdachte.

Het incident gebeurde rond 15:30 uur. Meerdere politiewagens, drie ambulances en een traumahelikopter snelde naar de plek van de steekpartij. Er heerste enige tijd veel chaos ter plekke, ook de politie rende  heen en weer om te assisteren waar nodig en op zoek naar de dader.

Tijdlang binnen blijven
De dader was enige tijd op de vlucht, zo bevestigde de politiewoordvoerder, maar is rond 16:10 uur aangehouden. De politie heeft een Burgernetactie opgestart, waarbij ze aangeven op zoek te zijn naar een lichte getinte man van rond de 1.90 meter lang. Hij zou donkere kleding met oranje sportschoenen dragen. De politie benadrukt iedereen in die omgeving direct binnen te blijven en niet op straat te gaan. Dankzij de aanhouding van de verdachte, is het acute gevaar geweken. De melding om binnen te blijven vervalt hiermee, bevestigt de politie.

De drie gewonden zijn inmiddels naar het ziekenhuis gebracht voor de verdere verzorging, zo laat de politiewoordvoerder weten. Één van hen zou er ernstig aan toe zijn. De aanleiding van de steekpartij is bij de politiewoordvoerder op dit moment nog niet bekend.

De politie ter plekke deelde twee traumabeertjes uit aan kinderen.

t>