Pakketbezorger die man doodreed in Wijchen betuigt spijt - GelreNieuws        

Pakketbezorger die man doodreed in Wijchen betuigt spijt

Geplaatst op 26 april 2021, om 13:19 uur

WIJCHEN / BEUNINGEN – De pakketbezorger die eind november vorig jaar een 42-jarige man doodreed in Wijchen heeft in een korte verklaring spijt betuigd. Dat deed hij tijdens een zitting in de rechtbank van Utrecht.

“Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, heel ernstig”, zei verdachte Tarik O. “Ik ben constant met mijn gedachten bij de familie van het slachtoffer.” De nabestaanden, onder wie twee jonge kinderen, waren bij de zitting aanwezig. Het slachtoffer maakte op 24 november met zijn vrouw een wandeling door een woonwijk in Wijchen, toen het dramatisch misging.

Stille tocht
Een bestelbus reed met hoge snelheid de wijk binnen, waar het slachtoffer vervolgens een opmerking over maakte naar de bestuurder. Iets later probeerde hij een foto te maken van het kenteken, waarna de verdachte volgens getuigen bewust tweemaal op het slachtoffer heen reed. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het incident zorgde voor erg veel verontwaardiging, zowel in Wijchen als daarbuiten. Er was ook veel belangstelling bij de stille tocht die later plaatsvond.

In februari werd bekend dat het Openbaar Ministerie de 19-jarige verdachte verdenkt van doodslag. Justitie verwijt hem daarnaast dat hij na het incident ervandoor ging. De man werd uiteindelijk in Beuningen gearresteerd. De zaak wordt op 19 juli inhoudelijk behandeld. Het politieonderzoek is inmiddels afgerond, meldt Omroep Gelderland. In juni verschijnt een psychologisch onderzoeksrapport over O.

foto’s: Persbureau Heitink