Politieachtervolging vanaf A12 bij Duitsland eindigt in zware crash - GelreNieuws.nl

Politieachtervolging vanaf A12 bij Duitsland eindigt in zware crash

Geplaatst op 15 april 2021, om 08:49 uur

OTTERLO – Op de Arnhemseweg (N310) in Otterlo is in de nacht van woensdag op donderdag een auto gecrasht. Daarbij is één persoon zwaargewond geraakt. De horrorcrash gebeurde tijdens een achtervolging, zo bleek ter plekke. De auto werd al vanaf de A12 bij de grensovergang met Duitsland gespot, waarna de achtervolging werd ingezet.

De crash gebeurde rond 02:00 uur, waarna veel hulpdiensten naar de plek van de crash snelde. Onder andere de traumahelikopter werd ingevlogen en de weg werd volledig afgesloten voor alle verkeer om het slachtoffer uit het wrak te kunnen redden. De crash was zo hard dat het motorblok van de auto enkele meters verwijderd van de wagen terecht kwam. Onder andere de brandweer moest eraan te pas komen om de inzittende te bevrijden.

Achtervolging
De auto werd, zo meldt de politiewoordvoerder, achtervolgd vanwege een ANPR-hit. Toen politieauto’s de auto zagen, ging deze er direct vandoor en werd de achtervolging ingezet. Ook aan de stoptekens werd geen gehoord gegeven door de verdacht. Bij de achtervolging raakte ook een politiewagen beschadigd.

Het slachtoffer, een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt de politie.

foto’s: Persbureau Heitink