Auto’s in lichterlaaie in Arnhem: vermoeden van brandstichting

Geplaatst op 19 mei 2021, om 04:09 uur

ARNHEM – Op de Zaanstraat in Arnhem hebben in de nacht van dinsdag op woensdag twee auto’s in brand gestaan. De vlammen sloegen metershoog boven de auto uit. De brand is vermoedelijk aangestoken.

De brandweer werd rond 03.05 uur gealarmeerd, waarna zij met spoed uitrukten. Ter plekke bleek één auto in lichterlaaie te staan en een andere auto ernaast stond ook gedeeltelijk te branden. De brandweer heeft beide auto’s geblust, maar van één van de auto’s bleek de benzinetank lek geraakt te zijn. Hierdoor lekte brandende brandstof over straat, welke de brandweer heeft geblust met schuim. Ook waren er enkele forse knallen te horen van onder andere exploderende airbags en banden.

Één eigenaar
Toen de brandweer bezig was met de blusactie, meldde zich een eigenaar van de auto’s. De auto’s waren eigendom van dezelfde mensen in één woning. Één van de bewoners gaf aan dat zij een camera voor het huis hebben hangen, die beelden gaat de politie bekijken.

De brandweer geeft aan dat de oorzaak nog niet definitief is vast te stellen, maar ze hebben sterke vermoedens van brandstichting. De politie verricht onderzoek.

Foto’s: Persbureau Heitink