Politiehelikopter in Arnhem ingezet voor aanhouding verdachte op gestolen scooter

Geplaatst op 16 mei 2021, om 14:15 uur

ARNHEM – Zaterdagavond heeft de politie een achtervolging gehad van een man op een scooter in Arnhem. De scooter waar de man op reed, bleek als gestolen te staan. De politiehelikopter is ingezet ter ondersteuning.

Rond 20:00 uur zag de politie de man op een scooter rijden. Op het moment dat de politieagenten hem wilden controleren, ging de man er op de scooter vandoor richting de Dennenweg. Even later kwamen ze de man weer tegen ter hoogte van de Jagersweg en de Reestraat, ditmaal zonder scooter. Wederom ging de man ervandoor, deze keer in de richting van het sportpark Valkenhuizen, dat achter de Beukenlaan ligt.

Diverse bekeuringen
Met diverse eenheden hebben agenten vervolgens het sportpark omsingeld. Na inzet van de hondengeleider en de politiehelikopter is de man op het sportpark aangetroffen op een aanhanger. De man is bekeurd voor onder andere het rijden zonder rijbewijs, het rijden op een onverzekerde scooter en het negeren van een stopteken.

De aangehouden verdachte is een 17-jarige man uit Arnhem. De politie doet verder onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de diefstal van deze scooter

Foto’s: Persbureau Heitink