Bonnenregen bij grote politiecontrole in Arnhem - GelreNieuws.nl

Bonnenregen bij grote politiecontrole in Arnhem

Geplaatst op 2 mei 2021, om 10:45 uur

ARNHEM – Zaterdagmiddag heeft de politie een grote controle gehouden rondom Arnhem centrum. In totaal deelde ze zo’n 125 bekeuring uit en ook zijn er vier aanhoudingen verricht.

De afgelopen maanden kregen de wijkagenten van het centrum meerdere klachten van asociaal rijdgedrag binnen. Vooral motoren, personenauto’s en scooters zouden het niet nauw nemen met de maximale toegestane snelheid. Ook zouden ze geluidsoverlast veroorzaken op de singels, in de Willemstunnel en op de Weerdjestraat. Dit zorgde ervoor dat zaterdagmiddag de politie een grootschalige controle heeft gehouden op deze locaties.

Het resultaat van deze controle is indrukwekkend. De politie heeft maar liefst 52 snelheidsovertreding geconstateerd, waarvan meerdere automobilisten snelheden boven de 100 kilometer per uur haalde. Ook zijn er boetes uitgedeeld voor niet dragen van de gordel, bellen achter het stuur en het rijden onder invloed van drugs. Zo’n 12 voertuigen hebben een ‘wachten op keuren’ status gekregen voor onder andere te hard geluid produceren. Ook zijn er tijdens de controle vier aanhoudingen verricht, voor onder andere belediging en het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Vanuit de wijkbewoners kregen de agenten veel positieve reactie op hun aanwezigheid in het centrum. Ook werd er nogmaals aan de agenten gemeld dat er hard word gereden in en rond de binnenstad.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com