Wervingsactie van brandweer Velp

Geplaatst op 8 juni 2021, om 00:00 uur

ROZENDAAL – Maandagavond heeft de Velpse brandweer een wervingsactie gehouden in Rozendaal.

Even na 19:00 gingen een aantal brandweerlieden van post Velp op pad om aan huis te gaan flyeren. Er werd geflyerd in de nieuwbouwwijk rondom De Del in Rozendaal. ‘Hier wonen veel jonge gezinnen en deeltijdwerkers’ verteld postcommandant Patrick Moll. De wijk waar de actie is gehouden valt ook net binnen het gebied om op tijd op de kazerne te zijn bij een oproep.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook de burgermeester van Rozendaal, Ester Weststeijn, was bij de actie aanwezig en hielp mee met het flyeren. ‘Brandweerwerk is ook in ons dorp onmisbaar. Daarom hebben we voldoende vrijwilligers nodig!’

Doelgroep
De brandweer in Velp is op zoek naar mensen die tussen de 18 en 45 jaar oud zijn, wonen of werken in Velp/Rozendaal, regelmatig beschikbaar zijn en binnen 4 minuten na alarmering op de kazerne kunnen zijn. Ook is het belangrijk dat je een teamplayer, stressbestendig en sportief bent.

Om vrijwilliger bij de brandweer te worden moet je een opleiding van ongeveer twee jaar volgen. Ondanks dat het de ‘vrijwillige brandweer’ wordt genoemd krijgen de brandweerlieden wel een vergoeding.

Interesse?
Heeft u interesse? U kunt contact opnemen met brandweer Velp op een van hun social media accounts. Ook kunt u Patrick Moll mailen [email protected] of appen 0655117539.

Foto’s: Sarina Scheper / Persbureau Heitink