Misdaadjournalist: ‘Niet zwichten voor terreur. Nooit’

Geplaatst op 10 juli 2021, om 19:38 uur

AMSTERDAM – Sociale media reageren politici en mensen uit de mediawereld boos en geschokt op het feit dat RTL de uitzending heeft moeten schrappen.

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken noemt het ’te gek voor woorden’ dat criminelen zich ‘zo onaantastbaar voelen’. Nieuwslezer Bart Jan Cune noemt de dreiging ‘onacceptabel’.
Yelle Tieleman, misdaadverslaggever van het AD, noemt het ‘zeer ernstig’ en twittert: “Veiligheid gaat voor alles.”

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Mick van Wely, misdaadjournalist voor de Telegraaf en RTL vindt dat de driehoek van het Openbaar Ministerie, de burgemeester en politie ‘alles op alles’ moet zetten om te zorgen dat journalisten hun werk kunnen doen. “Niet zwichten voor terreur. Nooit”, twittert hij. “Anders is het hek van de dam.”

Minister Grapperhaus over besluit RTL: ‘Ingrijpend en heftig’

Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid noemt het een ‘ingrijpend en heftig besluit’ van de redactie van RTL Boulevard om geen live-uitzending te hebben vanavond. “Ik sta in contact met de lokale driehoek van Amsterdam en daarnaast heb ik ook gesprekken gehad met de redactie van RTL Boulevard en de directie van RTL Nederland. Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen.”

[