Uitzending RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging, studio ontruimd

Geplaatst op 10 juli 2021, om 17:45 uur

NEDERLAND – De live-uitzending van RTL Boulevard in Amsterdam gaat vanavond niet door vanwege een ernstige dreiging, meldt RTL. De studio aan het Leidseplein is ontruimd.

De omroep zegt dat besluit genomen te hebben op basis van informatie van de Amsterdamse driehoek: de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het is niet duidelijk of de dreiging iets te maken heeft met de aanslag op Peter R. de Vries van afgelopen dinsdag. De misdaadjournalist werd na zijn optreden in RTL Boulevard neergeschoten in de omgeving van de studio. Voor zover bekend ligt De Vries nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

“Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen bij de studio op het Leidseplein”, zegt de woordvoerder. Het zou gaan om een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad.

Vanavond wordt een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag, toen een ode werd gebracht aan Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd dinsdagavond van dichtbij neergeschoten, toen hij van de studio naar de parkeergarage liep.

“Over hoe het morgen verder gaat, zijn we nu in overleg”, zegt RTL. “Veiligheid staat boven alles.”