Arrestatieteam valt woning binnen in Arnhem

Geplaatst op 11 augustus 2021, om 15:47 uur

ARNHEM – Op de Van Dortmondtstraat in Arnhem is de politie woensdagmiddag bezig geweest met een dreigende situatie in een woning. Het arrestatieteam werd hiervoor ook ingezet. Iemand in de woning zou een gevaar voor zichzelf zijn.

Rond 14:15 uur werd de brandweer opgeroepen ter assistentie, daarnaast stond de ambulance ook klaar voor hulp. Ter plekke bleken er tenminste acht politievoertuigen paraat te staat in de straat, daarnaast nog diversen voertuigen van het arrestatieteam. De politie poogde de persoon in de woning via de achterzijde te overtuigen om de deur te openen en naar buiten te komen.

‘Gevaar voor zichzelf’
De politiewoordvoerder verklaarde dat in de woning iemand aanwezig was die hulp nodig heeft, maar de woning niet wilde verlaten. ‘Hij is een gevaar voor zichzelf, hiervoor werd het arrestatieteam ook ingezet. Zij moeten hem daarom zo snel mogelijk uit de woning halen.’ Bij navraag of de man ook een gevaar voor omwenden was, bleek dit niet zo te zijn, zo meldt de politiewoordvoerder: ‘Hij is puur een gevaar voor zichzelf’.

De man is uiteindelijk overmeesterd en aangehouden door het arrestatieteam, waarna hij onder politiebegeleiding per ambulance is vervoerd voor ‘gepaste zorg’.

Foto’s: Sarina Scheper / Persbureau Heitink