In oktober 27.000 mensen welkom bij kickboksgala in het Gelredome in Arnhem

Geplaatst op 8 augustus 2021, om 16:46 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – In oktober dit jaar keren de beste kickboksers terug naar het Gelredome in Arnhem. Naast het gala in oktober is er begin volgend jaar ook een gala. Bij de gala’s zijn 27.000 mensen welkom.

Het eerste evenement, Glory 79 vindt op 23 oktober plaats in het stadion. Eerder dit jaar stond het evenement al gepland, maar dat kon door de coronapandemie niet doorgaan. In december 2019 vond er voor het eerst een kickboksevenement plaats in het Gelredome. Bij dat evenement vochten Rico Verhoeven en Badr Hari tegen elkaar. Wegens een enkelblessure bij Badr Hari werd de wedstrijd beëindigd, Verhoeven won hierdoor de wedstrijd.

‘Om nu samen met het GelreDome weer bijna 30.000 fans te mogen verwelkomen is iets waar we lang naar hebben uitgekeken. Glory 79 belooft absoluut vuurwerk, met gevechten die iedereen in de wereld zal willen zien’, zegt Scott Rudmann van de kickboksorganisatie Glory. Ook de directeur van het stadion is ervan overtuigd dat het een fantastisch evenement gaat worden.

Vechters
Wie de vechters zullen zijn bij de gala’s is nog onbekend. De fans achten de kans klein dat Badr Hari deel gaat nemen, hij vecht 4 september al in Rotterdam. Fans hopen op een gevecht met Rico Verhoeven. Glory geeft aan over een paar weken het programma bekend te maken. Dan wordt er ook meer duidelijk over de kaartenverkoop en de toegangseisen.