Vier ramkraken in Nijmegen, Lent en Gendt - GelreNieuws.nl

Vier ramkraken in Nijmegen, Lent en Gendt

Geplaatst op 6 augustus 2021, om 06:10 uur

NIJMEGEN/ LENT / GENDT – In Nijmegen, Lent en Gendt hebben in de nacht van donderdag op vrijdag vier ramkraken plaatsgevonden.

Op vier verschillende locaties werden de ramen met een auto geschept. Dat gebeurde in Nijmegen op 2 locaties: de Sint Jacobslaan bij een pizzeria, aan het Keizer Karelplein bij de Vereeniging. In Lent op de Frankrijkstraat en in Gendt aan de Nijmeesgestraat bij de Sporthal Walburgen.

Op alle vier de plekken is de vernieling duidelijk zichtbaar. Vermoedelijk betreft het de dezelfde automobilist die de schade heeft veroorzaakt. Hij bleef niet onopgemerkt.

In Nijmegen werd hij door een bewoner gespot. Hij stond op een parkeerplaats met lopende motor voor enige tijd. Daarna reed hij omstreeks 2.30 uur in de achteruit tegen de eerste winkel. Volgens de getuige stapte één meneer uit een oude Audi uit, bleef rond een half minuut binnen en stapte met iets kleins in zijn handen weer zijn auto in. Wat de buit was is niet bekend. De deur van de winkel hangt scheef in de winkel, een glasplaat is omgevallen en ligt in de winkel op de grond.

De twee kraak was rond 3.15 uur. De zijdeur van het café van de Veereniging aan het Keizer Karelplein raakte ook zwaar beschadigd. De politie heeft vermoedelijk een bewijsstuk kunnen zekerstellen, deze werd in een papierenzak meegenomen.

Omstreeks 4.00 uur was het raak in Gendt. De hoofdingang van een café van een Sportclub aan de Nijmeegsestraat raakte ook zwaar beschadigd. Direct voor de ingang lag bezaaid met rood glas, vermoedelijk de achterlampen. Of hier een buit is gemaakt is niet bekend.

Foto’s John Beckmann & Sanne Peters/ Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com