Ernstig ongeval in Bennenkom: vier gewonden en hond overleden

Geplaatst op 20 augustus 2021, om 17:17 uur

BENNEKOM – Op de Dr. W. Dreeslaan (N781) bij Bennekom, tussen Ede en Wageningen in, heeft vrijdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn vier gewonden gevallen. Één hond is hierbij overleden.

Het ernstige ongeval gebeurde rond 16:35 uur, waarna de hulpdiensten met groot materieel uitrukten. Onder andere de brandweer kwam met meerdere wagens ter plekke, evenals de traumahelikopter is onderweg, maar niet geland. Ter plekke bleek er een aanrijding tussen twee auto’s te zijn, waarbij in totaal vier gewonden zijn gevallen. Één van de auto’s ligt in de sloot, hierin zat iemand langere tijd bekneld. Vier ambulances kwamen ter plekke, die vier slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis vervoerden. Hoe ernstig hun verwondingen zijn, is op dit moment nog niet bekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Overleden
Ook de dierenambulance is ter plekke vanwege een hond die overleden is. De hond, zo bleek later, in één van de auto’s gezeten te hebben, zo wordt ter plekke gemeld. Helaas heeft het dier het ongeval niet overleefd.

De weg richting Wageningen is momenteel volledig afgesloten. De verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht.

foto’s: Persbureau Heitink