Noodverordening in Arnhem vanwege Vitesse wedstijd

Geplaatst op 25 augustus 2021, om 16:41 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – De gemeente Arnhem heeft woensdagmiddag een noodverordening ingesteld voor heel Arnhem wegens de Conference League wedstrijd tussen Vitesse en Anderlecht die donderdagavond wordt gespeeld. De politie geeft aan sterke aanwijzingen te hebben dat supporters van de voetbalclubs naar Arnhem willen komen voor een ‘geweldige treffer’.

De noodverordening is van kracht vanaf woensdag 17:00 uur tot donderdag 23:59 uur. De politie krijgt tijdens de noodverordening meer mogelijkheid om mensen te controleren, en om ervoor te zorgen dat relschoppers de stad niet inkomen. Bij de wedstrijd worden geen supporters van de uitspelende club Anderlecht toegelaten. De Belgische supporters zouden met steun van Ajax-fans naar Arnhem willen gaan, zij zouden volgens de politie de confrontatie aan willen gaan met Vitesse-fans.

Vorige week vond er al een wedstrijd plaats tussen Vitesse en Anderlecht, ook toen werd er een noodverordening ingesteld. De noodverordening werkte volgens de gemeente Arnhem goed. Voorafgaand aan de wedstrijd werden er tientallen Vitesse-supporters tegengehouden.