Twee jonge vrouwen sinds enkele dagen vermist vanuit Doetinchem, de familie maakt zich grote zorgen

Geplaatst op 12 augustus 2021, om 13:48 uur

DOETINCHEM – Sinds enkele dagen zijn er twee jonge vrouwen vermist vanuit Doetinchem. De vrouwen lijken spoorloos. Familie en vrienden maken zich grote zorgen. De politie neemt de vermissing hoog op.

De vermiste vrouwen genaamd Ruth (22) en Myrthe (19), deden dinsdagavond samen een drankje in Doetinchem. Na het drinken van een drankje zouden de dames na het huis van één van de twee gaan. Myrthe zou middels een telefoongesprek met haar vader af hebben gesproken om rond tweeën thuis te komen. Echter zijn sinds 00:45 beide telefoons van de jonge vrouwen niet meer te bereiken. In de volgende ochtend ontdekte de familie dat er iets niet in orde was.

De familie startte woensdag zelf al een grote zoekactie, dit leverde helaas niets op. De politie is inmiddels ook bezig met de vermiste dames, dit bevestigd de woordvoerster. ‘We nemen dit uiterst serieus en proberen contact met ze te maken. Ook zoeken we uit of we achter telefoongegevens kunnen en mogen komen. Op dit moment houden we alle scenario’s nog open.’

Volgens de familie moeten de twee dinsdag rond middernacht in een Mitsubishi Colt, met een deuk aan de zijkant, en een beschadigde spiegel, vanuit de Grutstraat in het centrum van Doetinchem zijn vertrokken. Vanaf daar bij restaurant Gringo’s ontbreekt ieder spoor van de jonge vrouwen.

Myrthe komt uit de omgeving Gaanderen, zij is herkenbaar aan een grote tattoo op haar onderarm. Ruth komt uit de buurt van Varsseveld. ‘Wij kennen haar helemaal niet zo, ze doet altijd een berichtje. De mobiele telefoons van Myrthe en Ruth staan nu helemaal uit’, laat de moeder van Myrthe aan de media weten.

Op sociale media worden ook massaal berichten over de dames gedeeld. Mocht u informatie omtrent de vermissing hebben, kunt u contact opnemen met de politie.