Jongen met rode scooter gezocht na fietsendiefstal Arnhem

Geplaatst op 6 september 2021, om 14:48 uur

ARNHEM – De politie is op zoek naar een jongeman van rond de 16 jaar oud vanwege een fietsendiefstal, woensdag 16 juni, in Arnhem. Dat meldt de politie maandag 6 september.

De politie schrijft op Facebook: ‘Jullie rijden achter twee vrienden die op een rode scooter rijden. Met zijn vieren stoppen jullie bij de Albert Heijn in Schuytgraaf centrum. Je overlegt wat met de andere jongens en vervolgens geef je de sleutel van de scooter aan een van hen. Je loopt naar een elektrische damesfiets en fietst er op weg. Een probleem: deze fiets is van een mevrouw die even daarvoor vergeten was haar fiets op slot te doen.’.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie meldt dat ze in bezit zijn van camerabeelden, maar geven de jonge dief eerst de kans om zichzelf te melden. ‘Herken je jezelf? Meld je dan samen met je ouders op het politiebureau. Liefst natuurlijk met de fiets. Je mag ons ook bellen op 0900 8844. Het nummer van jouw zaak is 2021276548. Tot over een week!’.

De jongen, licht getint, droeg de bewuste dag een wit t-shirt en een zwarte strakke lange broek met daaronder witte sneakers. Ook droeg hij een zwart tasje om zijn schouder. Als hij zich niet binnen een week meldt, neemt de politie verdere stappen.