Slaapkamer in brand in woning in Elst: “precies op 18e verjaardag” - GelreNieuws.nl

Slaapkamer in brand in woning in Elst: “precies op 18e verjaardag”

Geplaatst op 19 september 2021, om 22:58 uur

ELST – Zondagavond heeft er een woningbrand gewoed aan de Grote Kamp in Elst. Dit gebeurde uitgerekend op de 18e verjaardag van één van de bewoonsters. De geredde huisdieren konden plaatsnemen in de politieauto.

Rond 21:40 uur brak de brand uit. Een lamp op de slaapkamer heeft door nog onbekende oorzaak vlam gevat. Twee tieners waren op het moment van de brand in de woning en sloegen direct alarm en vluchtte met de kat de woning uit. Twee brandweerwagens en een hoogwerker zijn met spoed naar de woning gereden om de brand te bestrijden. Ook de politie rukte groots uit.

De politie heeft bij aankomst de geredde kat overgenomen en deze in één van de dienstvoertuigen gezet. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand vlug onder controle. De brand is korte tijd uitslaand geweest aan de achterzijde van de woning. De ramen zijn allemaal zwartgeblakerd.

Jarig
Een bewoonster is later in het politievoertuig gestapt om de kat te vangen. De woning is tijdelijk onbewoonbaar geraakt. Buren leven mee met het gezin: “Het gebeurde precies op de 18e verjaardag van een  bewoonster, een dochter zou uitgerekend vandaag 18 jaar oud zijn geworden.”

Even na 22.15 uur kon de brandweer inpakken en huiswaarts gaan.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com