Politie houdt verdachte aan na het aantreffen van 50.000 euro contant geld

Geplaatst op 3 oktober 2021, om 15:32 uur

foto: Patrick ApenhorstECHTELD – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een verdachte aangehouden in Echteld. Bij de verdachte werd 50.000 euro aan contant geld gevonden. De persoon werd aangehouden op verdenking van witwassen.

De verdachte werd staande gehouden bij een controle in Echteld. De politie had een melding gekregen dat de bestuurder lachgas gebruikte. Tijdens de politiecontrole bleek dit te kloppen. Agenten hebben een lachgastank met meerdere ballonnen aangetroffen. Tijdens de controle kreeg de politie het idee dat er meer niet klopte. Dit gevoel van de agenten werd bevestigd toen bleek dat de jaszakken van de verdachte geheel gevuld waren met briefjes van 50 euro.

In totaal bleek de verdachte 50.000 euro aan contant geld bij te hebben. De bestuurder kon geen logische verklaring afleggen voor het grote bedrag. Het geld werd door de politie in beslag genomen. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van het geld. De verdachte is aangehouden en zit vast, een tweede verdachte werd gehoord.