Zeker 10 doden kittens gedumpt twee op plekken in Ede - GelreNieuws.nl

Zeker 10 doden kittens gedumpt twee op plekken in Ede

Geplaatst op 18 oktober 2021, om 18:47 uur

EDE – Op de Van der Hagenstraat in Ede zijn maandag aan het eind van de middag negen dode kittens in een vuilniszak aangetroffen. De dieren zijn vermoedelijk verdronken.

Scarlett Willemse is vrijwilligster bij Dierenambulance Gelderse Vallei en kreeg de melding. ,,De politie belde of wij ter plaatse wilden komen”, vertelt Willemse. ,,Eenmaal daar zag ik deze trieste aanblik. Negen dode kittens, in verschillende leeftijden, die zeer waarschijnlijk verdronken zijn. Negens levens die beëindigd zijn, dieren die geen schijn van kans hebben gehad. Ik werk nu drie jaar bij de dierenambulance, en dit is wel het ergste wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Ik ben er zo door geraakt. Wat ik wil zeggen tegen mensen die om wat voor reden dan ook niet meer voor hun dieren kunnen zorgen? Neem contact op met ons of met het asiel, dan zoeken we een oplossing. En doe alsjeblieft niet dit soort dingen.”

Op de Peppelensteeg in Ede werd aan het begin van de avond weer een vuilniszak gevonden. Daarin lagen zeker een kitten en een poes dood in. De politie start een onderzoek. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com