Auto rijdt zich vast op rand van fontein op Takenhofplein in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Auto rijdt zich vast op rand van fontein op Takenhofplein in Nijmegen

Geplaatst op 1 november 2021, om 10:42 uur

NIJMEGEN – Op de rand van de fontein aan de Takenhofplein in Nijmegen zat in de vroege maandagochtend een auto vast. De berger kwam met twee voertuigen ter plekke.

De bestuurder reed om ongeveer 05:00 uur het Takenhofplein op en daarbij zag de bestuurder de rotonde te laat en reed rechtdoor. Hij probeerde nog te remmen, maar kon alleen nog maar voorkomen dat hij volledig in de vijver terecht kwam. De bestuurder kon met droge voeten zijn auto verlaten, hij gaf aan dat hij de rotonde ietsje later had verwacht. Mogelijk heeft een defecte straatlamp voor onvoldoende verlichting gezorgd.

Niet onder invloed
De auto bleef op de rand van de fontein vasthangen. Een politieagent die toevallig langs reed heeft meteen de berger ingeschakeld, na controle werd duidelijk dat de man niet onder invloed was. De berger kwam met twee voertuigen om de auto uit zijn nare positie te krijgen. Dat was niet makkelijk, eerdere pogingen het voertuig eruit te trekken mislukten. Het lukte uiteindelijk het voertuig aan de voorzijde omhoog te tillen. De auto liep aan de onderzijde lichte schade op.

De bestuurder kon zijn weg om ongeveer 07:00 uur vervolgen, maar werd door de berger geadviseerd de garage op te zoeken.

In het fontein bij de Takenhofhof komen vaker auto’s terecht. Als er eenmaal een auto in het fontein zit kan deze niet meer zelfstandig eruit komen. Vaak rijden mensen nog in het fontein rond, maar uiteindelijk is altijd de hulp van een berger nodig om het voertuig eruit te krijgen. Het is wel ongewoon dat deze keer een auto op de rand blijft zitten.

foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com