Man rijdt in op agenten: politie lost schoten bij achtervolging - GelreNieuws.nl

Man rijdt in op agenten: politie lost schoten bij achtervolging

Geplaatst op 26 november 2021, om 03:16 uur

DOETINCHEM – Wildwest taferelen donderdag later in de avond in Doetinchem. Een inbreker werd betrapt en reed in op politieagenten, waarna er schoten werden gelost door de agenten. Korte tijd later vloog de auto uit de bocht en kwam op zijn zijkant tot stilstand.

Rond 22.30 uur begon het incident bij een bouwplaats aan de Frielinkstraat. Een inbreker werd op heterdaad betrapt, waarna hij op de vlucht sloeg met zijn auto. Vervolgens probeerde agenten de man te stoppen, maar de vluchtende bestuurder reed met volle vaart op de agenten af, waarna zij zich genoodzaakt zagen om waarschuwingsschoten te lossen. Volgens buurtbewoners 5 á 6 keer. Toch ontkwam de inbreker, maar kort daarna vloog hij uit de bocht bij de Keppelseweg in de richting van de Energieweg. Hij kwam op zijn zijkant tot stilstand en raakte gewond.

De man, een 42-jarige uit Zelhem, raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook is hij aangehouden voor de inbraak en poging tot doodslag op de agenten, laat de politie weten. Ze vragen getuigen van de wildwest taferelen zich te melden via 0900-8844.

Foto’s en video: Roland Heitink/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com