Tientallen bewoners zorgcentrum geëvacueerd nadat er brand ontstond - GelreNieuws.nl

Tientallen bewoners zorgcentrum geëvacueerd nadat er brand ontstond

Geplaatst op 30 november 2021, om 11:54 uur

OOSTERBEEK – Bij woonzorgcentrum De Sonnenberg aan de Sonnenberglaan in Oosterbeek is dinsdagochtend brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’.

De brand werd rond 10:20 uur ontdekt door een automatische brandmelder. Daarop heeft het personeel adequaat kunnen reageren en zij zijn begonnen met het ontruimen van de afdeling van het complex. “Ze zijn snel begonnen met blussen en hebben alle bewoners op die verdieping in veiligheid gebracht.” Aldus de brandweerwoordvoerder. Hierdoor zijn er geen bewoners gewond geraakt. Wel is één personeelslid nagekeken door het ambulancepersoneel.

Technische ruimte
Ondertussen schaalde de brandweer snel op, waarna er meerdere kazernes ter plekke kwamen. Onder andere Oosterbeek, Doorwerth en Arnhem zijn met spoed ter plekke gekomen. Ook een ambulance kwam ter plekke. Het vuur was ontstaan in de technische ruimte, zo meldt de woordvoerder van de brandweer. Inmiddels kunnen de eerste bewoners kunnen weer terug naar hun eigen woning. Vier andere woningen worden nog geventileerd en worden pas later vrijgegeven

Er ontstond vooral veel rook in het pand. De brandweer heeft de brand onder controle. Hoe het vuur ontstaan is, wordt onderzocht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com