Tribunes stadion NEC blijken onveilig: Supporters voorlopig niet welkom - GelreNieuws.nl

Tribunes stadion NEC blijken onveilig: Supporters voorlopig niet welkom

Geplaatst op 5 november 2021, om 10:48 uur

NIJMEGEN – Een ontwerpfout in combinatie met overbelasting lijkt de oorzaak geweest te zijn tot het instorten van het NEC-stadion in Nijmegen. Dit melden onderzoekers tijdens een persconferentie. Het gebeurde half oktober gebeurde het tijdens de wedstrijd tegen Vitesse.

Ook zijn er honderden scheuren in de tribune gevonden en daar moet iets aan gebeuren, nog voordat er weer nieuwe supporters welkom zijn. Dit zegt onderzoeksbureau Royal Haskoning. Het gaat om tussentijdse resultaten, het onderzoek is nog niet afgerond.

Supporters niet welkom
Voorlopig zijn toeschouwers niet welkom in de Goffert. Zeker niet tot en met eind december. “Maar dat is wel de best case scenario”, vertelt NEC-voorzitter Van Schaik. “Worst case is dat het hele stadion niet goed blijkt.” Ze gaan met de club verder op zoek naar een alternatieve locatie om supporters te kunnen ontvangen, maar volgens Van Schaik wordt het erg lastig uit te wijken naar een ander stadion. “Daar moet ik realistisch in zijn”, zegt hij.

Een deel van de uitvaktribune in het Goffertstadion zakte destijds in elkaar toen supporters synchroon sprongen om een goal te vieren. Niemand raakte gewond bij het incident; een container onder de tribune voorkwam dat de tribune verder instortte. Door het massale springen was de druk op de tribune groter dan waar die voor was ontworpen. Het onderzoeksbureau spreekt van een fout in de wapening. Daardoor kon de constructie de overbelasting aan de voorkant van de tribune niet aan.

foto: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com