Alles dicht: kabinet besluit tot strenge lockdown - GelreNieuws.nl

Alles dicht: kabinet besluit tot strenge lockdown

Geplaatst op 18 december 2021, om 15:23 uur

NEDERLAND – Vanaf morgenochtend 05.00 uur geldt in Nederland een harde lockdown. Bronnen in Den Haag bevestigen dat het kabinet het advies van het Outbreak Management Team om zoveel mogelijk sectoren te sluiten overneemt. De nieuwe maatregelen blijven in elk geval tot 14 januari van kracht.

Duidelijk was al dat het OMT en het kabinet zich grote zorgen maken over de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus.

De deskundigen adviseren om vrijwel alles te sluiten: alleen essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken zouden open mogen blijven, zo bevestigden Haagse bronnen gisteren al. Het kabinet hield vanmiddag spoedberaad en heeft het advies voor de harde lockdown naar verluidt overgenomen.

Tekst gaat door onder de advertentie

Dat betekent dat onder meer de horeca, niet-essentiële winkels en de sport- en cultuursector weer dicht moeten. Afhalen bij winkels en horeca zou wel mogelijk blijven. Ook moeten alle middelbare scholen en andere onderwijsinstellingen wat de deskundigen betreft dicht. De basisscholen zijn al vervroegd gesloten voor de Kerstvakantie.

‘Vier mensen met Kerst’
De groepsgrootte buiten wordt naar maximaal 2 personen teruggebracht. Binnen zouden ook maximaal 2 bezoekers mogen komen. Naar verluidt komt er een uitzondering voor de Kerstdagen: dan zijn er 4 bezoekers welkom. Voor Oud en Nieuw zou deze uitzondering niet gelden.

Om 19 uur zullen de nieuwe maatregelen in een persconferentie worden toegelicht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com