Schijnwerpers schijnen boven Arnhem uit; dit is waarom - GelreNieuws.nl

Schijnwerpers schijnen boven Arnhem uit; dit is waarom

Geplaatst op 18 december 2021, om 17:02 uur

ARNHEM – ‘Niemand wil tijdens de feestdagen in het ziekenhuis zijn. Maar soms heb je geen keus, omdat je als patiënt juist in deze kerstperiode zorg hard nodig hebt.’ Aldus een woordvoerder van het Rijnstate ziekenhuis.  ‘Je rekent op de zorgmedewerkers die, ongeacht de feestdagen en zware omstandigheden, altijd dag en nacht voor hun patiënten klaarstaan.’ Om de patiënten en zorgmedewerkers van Rijnstate in deze donkere en zware decembermaand een hart onder de riem te steken, organiseert het Rijnstate Vriendenfonds haar decemberactie met een hartverwarmende actie.

De voorgevel van het ziekenhuis is dit jaar wederom op indrukwekkende wijze verlicht met hartenwensen voor de patiënten en medewerkers van Rijnstate. Met grote lichtbundels op het dak, die tot ver in de omgeving reiken, worden letterlijk de schijnwerpers gericht op de zorghelden en patiënten. Niemand wil tijdens de feestdagen in het ziekenhuis zijn. Maar soms heb je geen keus, omdat je als patiënt juist in deze kerstperiode zorg hard nodig hebt. Je rekent op de zorgmedewerkers die, ongeacht de feestdagen en zware omstandigheden met het huidige coronavirus, altijd dag en nacht voor hun patiënten klaarstaan.

“Eerbetoon”
Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate: “We zitten wederom in een heftige periode, met hoge besmettingscijfers door het coronavirus en een hoge bezettingsgraad in het ziekenhuis. Ondanks dat ook bij onze medewerkers de vermoeidheid toeslaat, zien we dat iedereen de schouders eronder zet en zich volledig inzet om de beste zorg te leveren. Ik weet dat dit vaak als vanzelfsprekend wordt gezien, maar dat is het natuurlijk niet altijd. Wij mogen dan ook in onze handen knijpen met onze enorm bevlogen medewerkers. De verlichte gevel is een eerbetoon aan onze medewerkers en het werk dat zij, ongeacht de zware omstandigheden en ongeacht het feit of het nu kerst is of niet, verrichten.”

Tekst loopt door onder de advertentie

Schenk een kaartje
Jolande van der Kemp, manager Fondsenwerving Rijnstate Vriendenfonds: “Iedereen in de omgeving van Arnhem, Velp en Zevenaar kent Rijnstate, is er al eens op bezoek geweest bij een dierbare of heeft er zelf een behandeling of operatie moeten ondergaan. Iedereen mag rekenen op de beste zorg als je in Rijnstate terecht komt. Met deze ‘Schenk een hartje’ actie bieden we iedereen in de regio de mogelijkheid om onze zorgkanjers, die altijd voor je klaar staan, een symbolisch warm hart toe te dragen en stil te staan bij onze patiënten die de kerstdagen niet met hun dierbaren kunnen doorbrengen.”

Hiervoor kan iedereen via de website van het Rijnstate Vriendenfonds de medewerkers en patiënten van Rijnstate een hartje schenken en een persoonlijk bericht plaatsen op de ‘Wall of wishes’. “Niet alleen steek je daarmee onze zorgmedewerkers en patiënten die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis zijn een hart onder de riem, je helpt ook mooie projecten en onderzoeken binnen Rijnstate realiseren die het welzijn van onze patiënten vergroten, zoals een bijzonder speelterras voor onze jonge patiënten. De eerste hartverwarmende reacties zijn al binnen, maar we hopen uiteraard op nog meer wensen en donaties!”

Kijk voor meer informatie over de hartjesactie van het Rijnstate Vriendenfonds.

foto via het Rijnstate ziekenhuis met verlichte gevels en de schijnwerpers bovenop het dak voor de medewerkers en patiënten van het Rijnstate

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com