Steekpartij bij illegaal feest in het Wageningse bos - GelreNieuws.nl

Steekpartij bij illegaal feest in het Wageningse bos

Geplaatst op 18 december 2021, om 04:06 uur

WAGENINGEN – Bij een illegale raveparty in het bos aan het Zwartepad in Wageningen is een jongeman gewond geraakt na een steekpartij. Hij was door een mede feestvierder neergestoken.

Omstreeks 01.40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Meerdere politiewagens en een ambulance kwamen naar de locatie midden in het bos. Bij aankomst van de politie namen veel jongeren de benen.

Rave
Een rave is een illegaal georganiseerd feest op een geheime locatie. Vaak word dit in een bos gehouden, zoals nu ook in Wageningen. Bij deze rave waren ongeveer 100 jongere in de leeftijd van 16 tot 25 jaar oud aanwezig. Enkele aanwezigen verklaarde dat ze dit doen omdat ze vanwege de aangescherpte Corona maatregelen nergens terecht kunnen om feestjes te vieren. Bij deze rave kwamen onder andere bezoekers uit de regio Brabant, Gelderland, Utrecht en Amsterdam.

Aanhouding
De politie geeft aan dat er daadwerkelijk een steekincident heeft plaatsgevonden. Er is volgens de officier van dienst van de politie een persoon aanhouden voor het steekincident. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn snij verwondingen geholpen. De rol van de verdachte moet na verder onderzoek uitwijzen.

De politie onderzoekt naast het steekincident ook wie de organisatie is van deze rave. De gemeente zal morgen bij daglicht veder gaan kijken naar de rotzooi die in het bos is achtergebleven.

Foto’s: Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com