Gewonde bij flinke brand in voormalig Rijn IJssel college in Arnhem - GelreNieuws.nl

Gewonde bij flinke brand in voormalig Rijn IJssel college in Arnhem

Geplaatst op 17 december 2021, om 15:28 uur

ARNHEM – Hulpdiensten zijn vrijdagmiddag groots gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Utrechtsestraat in Arnhem. Ter plaatse bleek er brand te zijn bij het voormalig Rijn IJssel college. Één persoon raakte gewond.

De brandweer werd rond 15:10 uur met spoed opgeroepen. Bij aankomst bleek er forse rookontwikkeling te zijn. De weg was mede hierdoor tijdelijk volledig afgesloten. De brandweer schaalde direct op en is begonnen met het blussen van de brand. Het pand is ontruimd evenals het naastgelegen pand. Het naastgelegen gebouw kon na enige tijd weer worden vrijgegeven.

Gewonde
Het voormalige Rijn IJssel gebouw bleek een antikraakpand te zijn. In dit pand waren vier woonunits op dit moment verhuurd, daarvan waren twee bewoners thuis. Met die andere twee bewoners is contact gezocht door de politie, dit om te controleren of zij echt niet in het pand aanwezig maren. Van de bewoners die wel thuis waren, raakte één bewoner gewond. Het slachtoffer ademde rook in, en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand heeft tenminste één woonunit flink verwoest en voor de nodige schade veroorzaakt in de rest van het gebouw. De brandweer heeft de brand geblust en et gebouw geventileerd. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Foto’s: Sarina Scheper & Timo Bouman / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com