Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Gendt

Geplaatst op 2 december 2021, om 23:05 uur

GENDT – Op de Zandvoortsestraat in Gendt heeft donderdagavond een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden. Een personenauto belandde hierbij in de sloot. De bestuurder werd aangehouden.  

Even voor 22:00 uur werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter gealarmeerd. Ter plaatse bleek er een personenauto uit de bocht te zijn gevlogen, waarna deze in een sloot tot stilstand kwam. Buurtbewoners hoorden een klap en belden direct 112. De brandweer heeft de bestuurder, een Poolse man, op de kant geholpen. Ook hebben zij het voertuig veiliggesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De opgeroepen traumahelikopter bleek eenmaal vliegend boven het incident niet meer nodig, en keerde huiswaarts. De bestuurder van het voertuig is gecontroleerd in de ambulance. Na deze controle is de man door de politie meegenomen omdat uit de afgenomen blaastest bleek dat hij te veel had gedronken.

De bestuurder is zwalkend de politiewagen ingestapt. Op het politiebureau wordt een tweede blaastest afgenomen. Vermoedelijk wordt het rijbewijs van de man ingevorderd.

Foto’s: Persbureau Heitink