Drenkeling in zwembad Doesburg in kritieke toestand naar ziekenhuis - GelreNieuws.nl

Drenkeling in zwembad Doesburg in kritieke toestand naar ziekenhuis

Geplaatst op 6 december 2021, om 14:03 uur

DOESBURG – Bij het zwembad Den Helder aan de Den Helder in Doesburg is maandagmiddag een reanimatie gemeld. Een vrouw raakte in het bad onwel en is hier uit het water gehaald. De drenkeling is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Het incident werd omstreeks 12:45 uur gemeld als zijnde reanimatie. Ter plekke bleek het te gaan om vrouw die gereanimeerd werd in het zwembad. Het zou gaan om een volwassen vrouw, die als drenkeling in het zwembad terecht was gekomen. Ze is eruit gehaald door mensen die erbij waren en de vrouw is vervolgens gereanimeerd. De vrouw is vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Rendez-vous
Ook het personeel van de traumahelikopter is per auto onderweg gegaan om de zwaargewonde vrouw te helpen. Omdat zij per auto moesten komen vanwege de mist, in plaats van de helikopter, hebben zij een zogenaamde ‘rendez-vous’ gehad met het ambulancepersoneel. Zij hebben afgesproken bij de Burger King langs de A12 bij Zevenaar, waar de trauma-arts bij het ambulancepersoneel is ingestapt en zij naar het ziekenhuis zijn gereden.

Hoe het inmiddels met de vrouw gaat, is niet bekend.

foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com