Geen water en stroom in appartementencomplex door lekkage - GelreNieuws.nl

Geen water en stroom in appartementencomplex door lekkage

Geplaatst op 15 december 2021, om 17:48 uur

DOORWERTH – Woensdagochtend is er een waterlekkage in een appartementencomplex aan de Rolandseck in Doorwerth ontstaan. Hierdoor werden de bewoners van alle 72 appartementen geadviseerd tijdelijk een ander onderkomen zoeken, zo vertelt de woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Midden.

De brandweer werd rond 10:10 uur opgeroepen, waarna er om iets na 13:30 uur werd opgeschaald naar een GRIP 1. Bij een GRIP 1 situatie is er behoefte aan onderlinge overleg en afstemming tussen de hulpdiensten, in dit geval dus ook de netbeheerder en de VVE (Vereniging voor Eigenaren) evenals de brandweer, ambulance en politie. Er was een vraag of er een verplichte evacuatie aankwam of dat men het anders aan ging pakken.

Nacht elders doorbrengen
Door de waterlekkage is uit veiligheidsoverwegingen het water en de elektriciteit van de appartementen afgeschakeld. Voordat dat er weer op kan, moeten netbeheerder Liander, een installateur, de VVE-beheerder en de verhuurder alle woningen inspecteren. Het gebouw hoefde niet geëvacueerd te worden Wel werd bewoners geadviseerd om de nacht elders door te brengen.

Contact opnemen
De controle van de appartementen gaat naar verwachting één tot twee dagen in beslag nemen. In de tussentijd worden de bewoners geadviseerd elders onderdak te vinden. De woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat de bewoners worden verzocht contact op te nemen met de VVE-beheerder of de verhuurder, om te zorgen dat de inspectie in de woning wel kan worden gedaan.

De reguliere hulpdiensten zijn in de loop van de middag weer huiswaarts gekeerd.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com