Meerdere branden gesticht bij voormalig woonzorgcentrum Rhederhof - GelreNieuws.nl

Meerdere branden gesticht bij voormalig woonzorgcentrum Rhederhof

Geplaatst op 11 december 2021, om 03:15 uur

RHEDEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben er meerdere branden gewoed bij voormalig woonzorgcentrum Rhederhof aan de Snippendaalseweg in Rheden.

Even voor middernacht kwam de melding van brand binnen. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse kwam merkte ze dat er meerdere plekken branden waren op het terrein en in het slooppand. Vanwege de omvang van de branden werd al snel opgeschaald en kwamen er extra brandweerwagens ter plaatse om het vuur te blussen.

Één brandweerman is door de ambulancedienst gecontroleerd nadat hij op een put stapte en ten val kwam. De put was volledig bedekt met wildgroei en daardoor niet zichtbaar. Onderin het gat lag een blauw vat. Of er wat in het vat zat is onbekend.

De politie doet verder onderzoek naar de branden. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.

(tekst en foto’s onder de advertentie)

Rhederhof al vele jaren een doorn in het oog
Het voormalig woonzorgcentrum Rhederhof is al vele jaren een doorn in het oog. De afgelopen jaren zijn er al meerdere brandstichtingen geweest in en rondom het pand. In december 2020 was er een dieptepunt bereikt. Een uitzetting liep totaal uit de hand. Een kraker accepteerde het niet een gooide met brandbommen. Twee mensen raakten gewond bij de inval door het arrestatieteam.

Het Arnhemse bouwbedrijf Kuiper Bouw, heeft 21 jaar geprobeerd om er appartementen te realiseren. De nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij De Houten Steen Holding BV, wil het bouwproject doorzetten.

Al langere tijd wordt er gezegd door diverse instanties -die anoniem willen blijven- tegenover Persbureau Heitink dat het een tikkende tijdbom is voordat er iets vreselijks mis gaat bij het gebouw.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com