Ongevallen op spekgladde A348, KNMI waarschuwt voor ijzel

Geplaatst op 11 december 2021, om 09:34 uur

DE STEEG/VELP – Op de snelweg A348 heeft zowel bij De Steeg als Velp zaterdagochtend een ongeval plaatsgevonden door de gladheid. Een van de automobilisten raakte hierbij gewond.

Rond 8.00 uur kwam de eerste melding binnen. In een flauwe bocht was de automobilist de macht over het stuur verloren, raakte van de weg en sloeg over de kop op het talud tussen de snelweg en de oprit. De bestuurder raakte hierbij gewond.

Tien minuten later was het raak bij De Steeg. Ook hier raakte de bestuurster de macht over het stuur kwijt door de gladheid. De auto klapte tegen de vangrail en kwam vervolgens aan de andere kant van de snelweg tegen de middenrail tot stilstand. De vrouwelijke bestuurder kwam met de schrik vrij.

Beide auto’s raakte wel total loss door de ongelukken.

KNMI code oranje
Het KNMI heeft code oranje afgegeven in Gelderland. Vooral op het zuidelijke deel van de Veluwe en in de omgeving van Arnhem-Doetinchem kan het volgens het weerinstituut ‘verraderlijk glad’ zijn door ijzel.

foto’s: Roland Heitink

Ook N310 bij Kootwijkerbroek een ijsbaan

Ook op de N310 in Kootwijkerbroek heeft zaterdagochtend rond 7:50 een ongeval plaatsgevonden waarbij een auto op de kop in de sloot terecht kwam. Iets verderop kwam een bus met aanhanger in de sloot terecht. De brandweer heeft de voertuigen veilig gesteld. Er vielen geen gewonden.

Foto’s: William Harthoorn