Politie zoekt in bos naar lichaam van vermiste Ercan Özturk - GelreNieuws.nl

Politie zoekt in bos naar lichaam van vermiste Ercan Özturk

Geplaatst op 13 december 2021, om 10:55 uur

APELDOORN – Het onderzoek naar de sinds maart 2021 vermiste 29-jarige Ercan Özturk uit Apeldoorn gaat nog steeds door. Naar aanleiding van een anonieme tip gaat de politie samen met het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) en het landelijk team Opsporen, Bergen en Identificeren (OBI) maandag zoeken naar het lichaam van de vermiste man in een bosperceel nabij de Wechelerweg in het Overijsselse Schalkhaar, bij Deventer.

Alle informatie die het onderzoeksteam binnenkrijgt, wordt onderzocht in de hoop Ercan Özturk te vinden. Mensen denken met ons mee en dat heeft recent geleid tot een anonieme tip met informatie waar het lichaam van de man mogelijk begraven zou zijn. Aangezien de tip anoniem is gedaan, is niet nader met de tipgever gesproken. Wel heeft het onderzoeksteam nog vragen aan deze melder. We doen daarom een uitdrukkelijk verzoek aan deze anonieme tipgever om zich bij ons te melden. Hij of zij kan belangrijke informatie hebben die het onderzoeksteam verder kan helpen. Dat kan uiteraard anoniem via Team Criminele Inlichtingen (TCI).

Onderzoek
Ercan Özturk is zondag 28 maart 2021 in de loop van de middag uit zijn woning in Apeldoorn vertrokken en is daar niet teruggekeerd. De politie is een onderzoek gestart, dit heeft helaas nog niet geleid tot de verblijfplaats/aantreffen van de man. Een woning in Deventer is enkele dagen na de verdwijning nauwkeurig onderzocht.

De politie gaat door met het onderzoek. We houden nog steeds meerdere scenario’s open, maar naar mate de tijd verstrijkt is de kans groter dat de man niet meer in leven is en dat er sprake is van een levensdelict. De afgelopen tijd hebben we door onderzoek inzichtelijk proberen te maken of hebben we een tijdlijn kunnen maken waar de vermiste man het laatst is geweest nadat hij zijn woning heeft verlaten. Het is daarom belangrijk dat mensen die meer informatie hebben, hoe klein dan ook, dit met ons delen.

Heeft u meer informatie die kan leiden tot het vinden van de vermiste Ercan Özturk of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844 of via de tiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u anoniem bellen met het Team Criminele Inlichtingen op 06-

Anoniem contact met Team Criminele Inlichtingen
Als een van de weinige afdelingen binnen de politie mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie.

Video onder de advertentie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com