Vuurwerk veroorzaakt brand in studentencomplex Wageningen

Geplaatst op 2 december 2021, om 20:58 uur

WAGENINGEN – Donderdagavond heeft er een brand gewoed bij een studentencomplex aan de Nobelweg in Wageningen. Twee personen werden door de brandweer uit hun woning gehaald.

Rond 19:30 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer, waarna de brandweer en ambulancedienst direct werden gealarmeerd. Zij kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer schaalde op naar ‘middel brand’, dit werd uit voorzorg gedaan omdat de brand zich bevond in het trappenhuis van het gebouw. Dit trappenhuis is namelijk de enige uitweg voor de bewoners. Negen woningen werden ontruimd, twee personen zijn door de brandweer in veiligheid gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweer heeft een raam van het gebouw stukgeslagen om te kunnen ventileren. Even na 20:00 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was, en dat zij bezig waren met het uitvoeren van de laatste controles.

Bij de brand raakte uiteindelijk niemand gewond. Het vermoeden bestaat dat vuurwerk mogelijk de oorzaak is van de brand. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink