Waarschijnlijk zaterdag al extra persconferentie met nieuwe maatregelen - GelreNieuws.nl

Waarschijnlijk zaterdag al extra persconferentie met nieuwe maatregelen

Geplaatst op 18 december 2021, om 00:28 uur

NEDERLAND – Het is waarschijnlijk dat er zaterdag al een nieuwe persconferentie gehouden wordt om de nieuwe coronamaatregelen bekend te maken, zeggen Haagse bronnen tegen de NOS.

In de ochtend heeft het demissionaire kabinet overleg met de burgemeesters, in de middag is er extra kabinetsberaad over het laatste OMT-advies om zo snel mogelijk een harde lockdown in te voeren. Het is ook aannemelijk dat eventuele nieuwe maatregelen al in het weekend ingaan, om een stormloop op winkels en restaurants voor te zijn.

“Het is de verwachting dat het demissionaire kabinet dit ingrijpende advies gaat overnemen”, zegt politiek verslaggever Ron Fresen. “Ze kunnen ook moeilijk anders, gezien de grote zorgen over hoe snel deze variant zich verspreidt. ‘Het is alle hens aan dek’, hoor je in kabinetskringen. Dit zou ook de eerste keer zijn dat ze al maatregelen nemen vóór er een nieuwe golf is.”

“Het wordt wel een lastige boodschap voor het kabinet, want er is natuurlijk een hoop moedeloosheid bij veel Nederlanders. Zij denken: we zijn een jaar verder sinds de vorige lockdown, veel mensen zijn inmiddels gevaccineerd. En dan zijn we toch weer terug bij af, vlak voor de feestdagen.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com