“We zijn stil van dit veel te vroege verlies”: Sportclub rouwt om verongelukte Leen (9) - GelreNieuws.nl

“We zijn stil van dit veel te vroege verlies”: Sportclub rouwt om verongelukte Leen (9)

Geplaatst op 7 december 2021, om 20:35 uur

ELST / NIJMEGEN – Hockeyverenging Union uit Nijmegen is ‘intens verdrietig’ door het overlijden van een jeugdlid van hen. Het jeugdlid is Leen. Zij is het 9-jarige meisje dat bij het ernstige verkeersongeluk op de A325 bij Elst/knooppunt Ressen omkwam. Ook haar opa en oma zijn overleden bij dit ongeval.

ZIE OOK: Verkeersdrama A325 eist derde leven: kind overleden in ziekenhuis

Leen  werd zondag 28 november na een ernstig ongeluk op de A325 bij Ressen in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later is overleden. Het ongeluk gebeurde toen een bestelbus achterop de personenauto inreed, waar de slachtoffers inzaten. Toen de politie ter plaatse kwam, waren er al een aantal omstanders te hulp geschoten. Voor de opa en oma van het meisje, een 76-jarige man en een 75-jarige vrouw uit Duiven, mocht alle hulp direct al niet meer baten. In de auto zat ook een minderjarig jongetje, hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar was buiten levensgevaar.

“We gaan haar heel erg missen”
“We zijn stil van dit veel te vroege verlies.” Zo schrijft de club op haar website. “Ze speelde enkele jaren in de jongste jeugd van Union. Haar teamgenoten van M8E4 omschrijven haar als een vrolijke, enthousiaste, behulpzame, aardige, fanatieke en blije teamgenoot, die van de kleur blauw en van honden hield. Ze bedacht vaak leuke dingen voor het team en ze gaan haar heel erg missen.” De sportclub brengt hun medeleven uit naar de ouders van Leen, Marlies en Tom, en haar broer Jim. Hij heeft het ongeval wonder boven wonder wel overleefd heeft. Ook wensen ze “alle andere familie en vrienden die naast Leen ook hun (groot-/schoon) ouders zijn verloren. Wij wensen ze heel veel sterkte met de verwerking van dit enorme verlies.”

De middelbare school waar de vader van het omgekomen meisje op werkt, het Kandinsky College, schrijft in een bericht op de website diep bedroefd te zijn en mee te leven met alle betrokkenen. “Hij vertelde vaak heel trots over zijn dochter, en zorgde ervoor veel als vader aanwezig te kunnen zijn in het leven van zijn kinderen. Ons hart gaat uit naar hem, zijn vrouw, zoon en alle familie, vrienden, vriendjes en klasgenoten. We wensen ze heel veel kracht en sterkte.”

Na het ongeval is de bestuurder van het bestelbusje, een 26-jarige man uit Nijmegen, aangehouden. Hij is verhoord door de politie en daarna weer naar huis gestuurd in afwachting van het onderzoek.

foto en video: Roland Heitink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com