Achtervolging eindigt in sloot bij politiebureau - GelreNieuws.nl

Achtervolging eindigt in sloot bij politiebureau

Geplaatst op 17 januari 2022, om 20:53 uur

CULEMBORG – Maandag in de vroege ochtend begon er een achtervolging op A2. Deze eindigde uiteindelijk in de buurt van het politiebureau in Culemborg. De politie hield met enige moeite twee verdachten aan. Dit meldt Omroep Gelderland.

De twee verdachten reden rond 4.00 uur op de A2. De politie wilde de auto aan de kant zetten naar aanleiding van een ANPR-controle. Een ANPR is een speciale camera die kentekens van voorbijkomende voortuigen leest. Wanneer een kenteken wordt herkend, houdt het in dat bijvoorbeeld de eigenaar een boete heeft openstaan of wordt gezocht door justitie.

Het tweetal bleek niet van plan te zijn om mee te werken aan een controle. De auto volgde in eerste instantie de politieauto naar een afrit, maar op het laatste moment schoten ze toch terug de A2 op. Het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging kwam ten einde bij het politiebureau in Culemborg. Hier gingen de twee mannen er te voet vandoor. Één van de verdachte sprong hierbij in de sloot, waarna hij kon worden aangehouden. De andere man werd kort daarop aangehouden.

Volgens de politie gaat het om een 24-jarige man uit Zwijndrecht en een 21-jarige man uit Utrecht, die als een veelpleger bekend staat. In de auto van de verdachten lagen inbrekerswerktuigen. De politie doet verder onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com