Tent in natuurgebied brandt volledig af, dakloze bewoners angstig - GelreNieuws.nl

Tent in natuurgebied brandt volledig af, dakloze bewoners angstig

Geplaatst op 17 januari 2022, om 21:17 uur

ARNHEM – De brandweer is maandagavond opgeroepen voor een in brand staande tent in het natuurgebied aan de Stadsblokkenweg in Arnhem.

Even voor 19:30 uur werd de brand ontdekt, waarna er alarm werd geslagen. Een tent, waar een dakloos stel in verbleef, bleek in brand te staan. Ondanks de inzet van de brandweer brandde de tent volledig af. De brandweerlieden hebben bij de brand enkele gasflessen veiliggesteld.

Het blussen van de brand, die zich op ruim 100 meter van de weg bevond, koste enige moeite. Hoe de brand is ontstaan is onbekend. Zondag op maandag nacht vond er aangrenzend aan dit gebied een grote brand plaats die meerdere jachten verwoestte.

Angst
Volgens Björn, een andere tentbewoner in het gebied, bekend van het NPO3 programma ‘wat een stel’, is het de laatste weken vaak raak. Er zou vaak worden geschoten, afval worden gedumpt en branden worden gesticht. Björn voelt zich ontzettend angstig.

Björn geeft aan dat er vier stellen in het gebied aan de stadsblokkenweg wonen. Inmiddels zijn bewoners Björn en Inge de laatste die er tot donderdag verblijven. Daarna zal de gemeente hun verwijderen omdat zij het gebied moeten verlaten.

Foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com