Auto en lichaam vermiste Nijmeegse vrouw uit de Waal getakeld - GelreNieuws.nl

Auto en lichaam vermiste Nijmeegse vrouw uit de Waal getakeld

Geplaatst op 20 januari 2022, om 20:51 uur

NIJMEGEN – De hulpdiensten zijn donderdagmiddag in Nijmegen uren bezig geweest met een auto te water in de Waal aan de Waalbandijk in Nijmegen. In deze auto bleek het lichaam te zitten van een vermiste Nijmeegse vrouw.

De brandweer werd rond 16:30 uur opgeroepen voor assistentie van de politie. Er stonden een aantal auto’s geparkeerd op de kade, die zijn door de politie en handhaving verzocht aan de eigenaren om deze daar weg te halen. Verder wordt iedereen op afstand gehouden door handhavers van de gemeente in samenwerking met de politie.

Lichaam in auto
De politie zocht met een automatische duikrobot in het water op zoek naar de auto. Nadat deze gevonden was, hebben ze rond 19:45 uur met behulp van een duiker en een berger de auto uit het water getakeld. De auto werd zichtbaar afgeschermd. In de auto bleek het lichaam te zitten van de al ongeveer drie weken vermiste vrouw uit Nijmegen.

De auto is op de kant getild en daarna compleet met stoffelijk overschot naar het forensisch instituut van de politie in Elst gebracht voor nader onderzoek. Daar is door experts vastgesteld dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Dat heeft de politie inmiddels ook laten weten via de sociale media.

In een Twitterbericht bedankt de politie de mensen die hebben uitgekeken naar de vermiste vrouw.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com